Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Ο σύγχρονος πόλεμος των κατασκόπων

                 Σχετική εικόνα

Την ώρα που όλος ο πλανήτης συζητά για το πώς Ρώσοι πράκτορες κατάφεραν, υπόγεια, να χειραγωγήσουν εκατομμύρια χρήστες των social media και να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών του 2016, ενώ την ίδια στιγμή η Ευρώπη έχει ξεσηκωθεί εναντίον της Ρωσίας για την απόπειρα δολοφονίας του διπλού Ρώσου πράκτορα, η εκπομπή «Αυτοψία» ερευνά τον σύγχρονο πόλεμο των κατασκόπων.

Διοικητές της Ε.Υ.Π., πρώην Έλληνες πράκτορες που πέρασαν πολλά χρόνια της ζωής τους στα βάθη της Τουρκίας και τα Σκόπια, αλλά και πρώην πράκτορες της CIA που έδρασαν και εργάστηκαν σε ελληνικό έδαφος, μιλούν στον Αντώνη Σρόιτερ και αποκαλύπτουν όσα γίνονται στον κόσμο των Μυστικών Υπηρεσιών.

Δηλητηριάσεις, παρακολουθήσεις, κλοπή πολύτιμων πληροφοριών και μία ζωή στη σκιά και τον μεγάλο κίνδυνο, με σκηνές που πολλές φορές ξεπερνούν τα σενάρια των κατασκοπικών ταινιών.

Οι Πρέσβεις ε.τ. και πρώην Διοικητές Ε.Υ.Π. κ.κ. Ιωάννης Κοραντής και Παύλος Αποστολίδης μάς «ταξιδεύουν» στα άδυτα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και μιλούν για τον μυστικό πόλεμο των πρακτόρων Ε.Υ.Π. και ΜΙΤ.

Στην κάμερα της εκπομπής, μιλά ο ελληνοαμερικανός Στηβ Λάλας που πέρασε 13 χρόνια σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αμερική επειδή συνελήφθη να αποσπά για λογαριασμό της Ελλάδας απόρρητα μυστικά μέσα από την Αμερικανική Πρεσβεία.
Στην «Αυτοψία», μιλούν επίσης, το πρώην στέλεχος της CIA με παγκόσμια δράση ελληνοαμερικανός John Kiriakou, o Subject Matter Expert (SME) in Intelligence & Security και πρώην συνεργαζόμενος πράκτορας της Ε.Υ.Π. Έβαν Ντούσικος, ο Αντιστράτηγος ε.α. και νυν Δήμαρχος Νευροκοπίου Δράμας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο οποίος υπηρέτησε για κάποιο διάστημα ως αποσπασμένος στην Ε.Υ.Π. και ο Αντιστράτηγος ε.α. Εμμανουήλ Σφακιανάκηςτέως προϊστάμενος της Δνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.


Orson Bean: Η μαύρη λίστα του μακαρθισμού δεν είναι τίποτα μπροστά στο κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολύσει η αριστερά σήμερα

Ο θρυλικός Αμερικάνος κωμικός ηθοποιός  Orson   Bean  - πεθερός του αείμνηστου  Andrew   Breitbart  - περιέγραψε τις σύγχρονες εκστρατε...