Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ να ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ απο την CUBA.Ένα πράγμα που οι Αμερικανοί μπορούν να μάθουν από την Κούβα του Κάστρο είναι πώς να χρησιμοποιούν το στρατό για να εισβάλουν σε άλλες χώρες για να προωθήσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιριών, με το πρόσχημα της εφαρμογής της δημοκρατίας, ενώ θα περνιούνται για «ήρωες» της Αριστεράς. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από αυτό της εισβολής της Κούβας στην Αγκόλα το 1975.
.
Λίγους μήνες μετά που τα στρατεύματα του Κάστρο ανέλαβαν τον έλεγχο της χώρας, η Αγκόλα έγινε ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ στην Αφρική.

Η Chase Manhattan Bank, η Bankers Trust, η Citibank και η Morgan Guaranty, έδωσαν μεγάλα δάνεια στην Αγκόλα. Η General Motors, η General Tire, η Caterpillar, η Boeing, η IBM, η NCR, η Pfizer, η Xerox, και άλλες αμερικανικές εταιρείες άρχισαν επιχειρήσεις στη χώρα.
.󾔑
Ενενήντα πέντε τοις εκατό του πετρελαίου της Αγκόλας εξήχθη σε δυτικές χώρες. Οι στρατιώτες του Κάστρο προστάτευαν τα διυλιστήρια στην Καμπίντα από «σαμποτέρ» και ο Κάστρο πληρωνόταν σε δολάρια για τις υπηρεσίες της Κούβας.
Το ήμισυ της παραγωγής της Gulf Oil στην Αγκόλα κατέληξε στα διυλιστήρια των ΗΠΑ. 󾠩 󾮚
Η κοινοπραξία De Beers έλεγχε τα αδαμαντωρυχεία. Είδατε «αντι-ιμπεριαλιστικές» και «αντι-αποικιοκρατικές» πολιτικές ο Κάστρο;

ΠηγέςΆρθρο 58; Των Μπολσεβίκων γιά την εξόντωση των κληρικών

Από το βιβλίο  «Εχθρός του Λαού» , η σταυρική πορεία του Αγίου Νεομάρτυρα π. Παύλου Ανσίμωφ (1891-1937), εκδόσεις «Αρχονταρίκι», 2015, σελ....