Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

ΟΧΙ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ προς ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΖΑΜΙΟΥ

Απέρριψε ο Μπαράκ Ομπάμα την πρόσκληση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παρευρεθεί στα εγκαίνια του μεγαλύτερου τουρκικού τζαμιού στις ΗΠΑ (Τουρκικό - Αμερικανικό Κέντρο για τον Πολιτισμό, Λάνχαμ - Μέριλαντ, Ουάσινγκτον), που χρηματοδοτήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση με το ποσό των 100.000.000 δολαρίων!
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέρριψε επίσης το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Τούρκο ηγέτη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Wall Street Journal». Ο λόγος; Οι ΗΠΑ δείχνουν ενοχλημένες από τη στάση της Τουρκίας απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην ελευθερία του Τύπου, αλλά και με τη συμπεριφορά της έναντι των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι πλέον ανήκουν στους συμμάχους των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους. Η διπλή άρνηση του Μπαράκ Ομπάμα φέρεται ότι εξόργισε τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος όμως μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει το πρόγραμμά του, καθώς, όπως διαβεβαιώνει το επιτελείο του, δεν έχει πληροφορίες περί ακύρωσης της συνάντησης.
Ο πρόεδρος Ερντογάν δεν μεταβαίνει στις ΗΠΑ μόνο με αφορμή τα εγκαίνια του τζαμιού, αλλά και για να λάβει μέρος στη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια (NSS) μαζί με άλλους 50 ηγέτες, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί από τις 31 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου στον Λευκό Οίκο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των 50 ηγετών δεν συμπεριλαμβάνονται οι ηγέτες Ελλάδας και Κύπρου, καθώς δεν προσκλήθηκαν.

Άρθρο 58; Των Μπολσεβίκων γιά την εξόντωση των κληρικών

Από το βιβλίο  «Εχθρός του Λαού» , η σταυρική πορεία του Αγίου Νεομάρτυρα π. Παύλου Ανσίμωφ (1891-1937), εκδόσεις «Αρχονταρίκι», 2015, σελ....