Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ πιθανοί πυρήνες

Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ


 πιθανοί πυρήνες ακραίων ισλαμιστών που φτάνουν στην Ελλάδα (και) από τα ευρωπαϊκά κράτη.


Από την Ανατολή στη... Δύση στρέφεται το ενδιαφέρον της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, λόγω των συχνών επισκέψεων στην Ελλάδα υπηκόων ευρωπαϊκών κρατών που συνδέονται με μουσουλμανικές χώρες. Πρόκειται για άτομα που χρησιμοποιούν ευρωπαϊκά διαβατήρια, σε αρκετές περιπτώσεις επικαλούνται ψευδείς λόγους για την άφιξή τους στην Ελλάδα και εξετάζονται για τυχόν επαφές τους με πυρήνες ισλαμιστών μαχητών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το τελευταίο τρίμηνο έχουν «σημαδευτεί» ως ύποπτοι 10 μουσουλμάνοι που ταξίδεψαν από ευρωπαϊκές χώρες προς την Ελλάδα. Κάποιοι από αυτούς ισχυρίζονταν ότι ήρθαν στη χώρα μας για να βρουν συγγενείς τους (μετανάστες/ πρόσφυγες) που έχουν εγκλωβιστεί λόγω της πολιτικής των κλειστών συνόρων, ωστόσο τα λεγόμενά τους δεν επιβεβαιώνονται. Σε άλλες περιπτώσεις, τα πρόσωπα που υποστήριξαν ότι πρόκειται να συναντήσουν προέρχονταν από περιοχές που ελέγχει εδώ και καιρό το Ισλαμικό Κράτος και για τον λόγο αυτό τέθηκαν υπό παρακολούθηση. Οι εν λόγω περιοχές βρίσκονται κοντά στα σύνορα Συρίας και Ιράκ, και πολλοί τις χαρακτηρίζουν «καρδιά των τζιχαντιστών».

Τα σενάρια για το φαινόμενο των ύποπτων αφίξεων που επεξεργάζονται τα στελέχη της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής είναι τρία:
* Πυρήνες τζιχαντιστών με έδρα την Ευρώπη να επιχειρούν να στρατολογήσουν ανθρώπους που φτάνουν μέσω των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών ή
* με την παρουσία τους στην Ελλάδα να προσπαθούν να διευκολύνουν τη διέλευση συνεργών τους από τα σύνορα (προς την κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη), με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ή και άλλα μέσα.
* Το τρίτο σενάριο είναι οι ίδιοι οι επισκέπτες-τζιχαντιστές να επιχειρούν να επιστρέψουν μέσω Ελλάδας -για άγνωστους στρατηγικούς λόγους- στη Συρία.


Άρθρο 58; Των Μπολσεβίκων γιά την εξόντωση των κληρικών

Από το βιβλίο  «Εχθρός του Λαού» , η σταυρική πορεία του Αγίου Νεομάρτυρα π. Παύλου Ανσίμωφ (1891-1937), εκδόσεις «Αρχονταρίκι», 2015, σελ....